Cvjetni simboli i poruke: Ako želite prekinuti poklonite grančicu bora

 


 

Jeste li ikada razmišljali o govoru cvijeća? Darivanje cvijeća, osim što je gesta dobre volje, pažnje i poštovanja, u pravilu nosi i poruku. Stara škola kavalira vrlo je dobro poznavala rječnik cvijeća i pažljivo birala vrstu, boju i količinu... Ako volite primati i darivati cvijeće, vrlo je važno znati kakav ćete cvijet u kojoj prigodi i kome odabrati za dar.

Evo savjeta s Tutto Gratis o tome kako darivati cvijeće, kako ga odabrati, u kojoj boji te kako ga uručiti.

Želim razgovarati s tobom - govori svaki cvijet od kale i krizanteme do ljiljana, jaglaca i orhideje. No, o čemu govore?

Bijelo cvijeće simbolizira nadu i sreću, tako da će to biti vrlo lijep dar prijateljima koji su upravo dobili dijete i čestitate im na novom životu.

Krizantema je cvijet koji mijenja značenje ovisno o dijelu svijeta. U Italiji je to cvijet kojim se opraštaju od mrtvih, u Kini i Japanu predstavlja vitalnost, radost i mir i poklanja se nevjestama.

Ljiljani su izraz iskrene ljubavi i prijateljstva. Idealan dar muškarcima i ženama.

Orhideje su prekrasne, a zbog oblika i boje smatraju ih afrodizijakom. Njihovo značenje je senzualnost, šarm, sofisticiranost i elegancija. To je cvijet za zavođenje.

Jaglaci, omiljen cvijet mladih, simbol bezbrižnosti i prve ljubavi.

Cvijet kestena molba je za oproštaj no kako baš nisu zastupljeni u cvjećarnicama, baš kao ni molbe za oproštaj u stvarnom životu, uz tu poruku može ići bilo koji lijep cvijet - ako ima dobre volje.

Grančica žute akacije poručuje kako vam je netko skrivena ljubav, a jasmin da ste oboreni s nogu .

Cvjetovi kale nose poruku da ste divni poput njih, geranijem se zaklinjete na vječnu ljubav, a listom vinove loze pozivate na izlazak.

Potočnice su mali podsjetnik i onaj tko vam ih je poklonio želi da mislite na njega.

Ako baš i niste zainteresirani za ponovni susret, možete odgovoriti grančicom zimzelena, bora ili sličnog, što znači: Čuvat ću te u lijepoj uspomeni!